Amaronna´s Bordercollies
Hej, Jag heter Therese PIpping och bor i  Esbo landsbygd. Jag är en kvinna i sin bästa ålder. Djuren har hör till mitt liv ända sedan tidig barndom.
I mitt barndomshem bodde 3 marsvin, därför att mina föräldrar ansåg att varken katter eller hundar skulle bo i höghus , vilket var mycket vettigt tänkt!

Jag var 4 år gammal då jag satt på hästryggen för första gången i mitt liv och hästflugan bet mig redan vid 8 års åldern.
Ända från 8 års åldern tills det mina barn föddes har jag hållit på med hästar och de hörde till mitt dagliga liv. Hemma tillbringade jag endast på nätterna, annars höll jag till i stallet och på tävlingar.
Runt i Europa har jag åkt med hästarna på olika tävlingar. 
Allt som allt har cirka 50 hästar gått igenom mina händer under alla mina år med hästarna och därifrån har jag fått en otrolig kännedom om djur, eftersom tävlingshästarna inte alltid hörde till de lättaste!

Hundar har också hört till mitt liv hela tiden , med de egna hundarna skaffade jag först då jag flyttade till landsbygden och kunde ge dem ett bra ställe att bo på. tiden går fort och från det är et också redan över 20 år sedan.
'Nuförtiden går hundarna före hästarna och jag är en aktiv hundmänniska.

Jag är medlem i Finska Kennelklubben, Finlands Border Collie och Kelpie Klubb, Working Bordercollie Club etc etc.
År 2009 gick jag Finska Kennelklubbens uppfödarkurs och 2011 En kompletterings kurs för uppfödare, också den Finska Kennelklubbens.

Jag är utställnings ansvarig för Esbo Hundförening och jag håller Lydighets, valp och utställningskurser.

Då jag under unga år höll mycket till på Irland, lärde jag känna Border Collien och blev totalt facinerad över hur fint rasen arbetade . Jag bestämde mig då att en dag skulle jag också vara en lycklig ägare till en Border Collie, men jag förstod ju också då att rasen behövde massor med tid ochframför allt ett vettigt ställe att bo på, inte ett höghus el dyl.

Tiden gick, över 20 år förrän vår första 
Border Collie flyttade till oss:

"Lucy" C.I.E, FI CH,EE CH, BH AVELLAʼS ANGELʼS TOUCH flyttade till oss i oktober 2007 !
Här börjar vår historia!

I vår flock förutom våra hundar ,mig och mina 2 söner bor också 4 katter hos oss.
Vi bor i en lugn lantmiljö.
Bakom huset i skogen bor allt från björn, varg, lo, älg, örn till skogsmusar.

Alla våra hundar tränar eller tävlar i lydnad. Alla våra hundar tränar också spårning, går på utställningar och har vallat lite på somrarna.
Alla våra hundar bor i vårt hus och är en del av vår familj och  är våra kära familjemedlemmar.

I avelsarbetet anser jag att temperamentet och hälsan står på första plats.
Vare sig hunden är en tävlingskompanjon eller en familjmedlem är hälsan och lynnet det som man skall leva med varje dag.

På grund av detta anser jag att födan är väldigt viktig och därför äter våra hundar råfoder, och ingen industriell mat för att få en så god start i livet som möjligt!

VÄLKOMMMEN TILL VÅRA HEMSIDOR! HOPPAS ATT DU TRIVS!